موضوعات مطالب
آرشيو مطالب
صفحه ها
آمار و امكانات
درباره وبلاگ

علیرضا آیت اللهی هستم ؛ متولد 1324 در یزد ؛ تحصیل و تخصصم در مردم شناسی است ؛ و تجربه و تعهدم به مردم مسلمان و مطالعات فرهنگ و تاریخ اسلامی . بنابر این در حوزه ی مردم شناسی و تاریخ روحانیت ، مبلغان و مروجان مذهب شیعه دوازده امامی یزد ، می نویسم که تعداد کثیری از آنان از اجداد بنده ی « حقیر فقیر سراپا تقصیر » هستند ... پس ، محور کار بر معرفی روحانیانی است که نام خانوادگی آیت اللهی دارند ؛ از شهر یزد برخاسته اند ؛ و اجداد و خویشان آنان .
پیوندها
پیوندها
سایر امکانات
پيامبر صلى‏ الله‏ عليه‏ و‏ آله : اگر بنده ارزش ماه رمضان را بداند، آرزو مى كند كه سراسر سال، رمضان باشد
حجت الاسلام آقا سید اسدالله آیت اللهی : شهامت در مبارزه ، سلامت و صداقت در مدیریت .

 

 

حجت الاسلام آقا سید اسدالله آیت اللهی :

شهامت در مبارزه ، سلامت و صداقت در مدیریت .

(خاطره)

حجت الاسلام آقا سید اسدالله آیت اللهی سالهایی دراز امام جماعت مسجد مصلی عتیق بودند که من در آن محلٌه زندگی میکردم و قاعدتا" از 1336 تا تقریبا" ده سال ، گاه بگاه ماموم ایشان ...

امٌا غالبا" وقتی به مسجد می رفتم در عمل یکی از خدٌام مسجد بشمار می رفتم و آن نیز نه به این دلیل که ایشان از خویشان ما بودند ؛ خویشی ایشان با ما چندان نزدیک نبود ، بلکه بیشتر به دلیل رفاقت و همکاری ایشان با پدرم بود . گفته می شد پس از فوت حجت الاسلام حاج میرزا علی آیت اللهی ، پدر ِ پدرم ( که قبل از آن لقب اجدادی خود ، یعنی شریف ، را داشته اند ) ، که امام جماعت همین مسجد بودند ؛ مردم خواهان جانشینی پدرم ، آقا شیخ جواد آیت اللهی ، گرچه مکلٌا شده بوده اند ، به جای پدرشان شده بودند و ایشان که مشاغل دیگری داشتند و بخصوص مکلٌا شده بودند بیشتر به دلیل نوع شخصیت و زندگی شخصی - اداری خود شرایط را مناسب نمی دیدند و بالاخره پس از چند روز اقامه نماز جماعت در آن مسجد در پی جانشینی مناسب برای پدر تازه در گذشته شان برآمده بودند .

حاج میرزا علی دارای هفت پسر بوده اند که فرزند دوٌمشان ، میرزا محمد ، در آن زمان قریب الاجتهاد بیشتر در شهرهای مختلف در راس اداره ثبت اسناد و املاک قرار می گرفته از یزد به دور بوده اند . فرزندچهارمشان میرزا کاظم ، با تحصیلاتی حوزوی نسبی بدون تمایل به امامت جماعت مسجد مصلی عتیق نبوده اند لیکن در خارج از شهر یزد در اداره فرهنگ ( آموزش و پرورش ) شاغل بوده اند . فرزند پنجمشان میرزا باقر گرچه تا حدودی ملبس به لباس روحانیت و مشتاق برعهده گرفتن این امامتِ جماعت  ، ابدا" در شرایط چنین مهمٌی نمینموده اند .

شخ جواد یا آقا میرزا جواد ، که رفاقتی قبلی با آقا سید اسدالله داشته اند و ایشان را که امامت مسجد سر دوراه را داشته اند ؟ کاملا" موجٌه و دارای شرایط می دیده اند پس از مشورت با آیت الله العظمی حاج شیخ جلال الدین آیت اللهی و برخی از دائی های خود چون آقا سید مهدی آیت اللهی و آیت الله آقا سید مرتضی ( سید علی ) آیت اللهی و نیز پسر دائی خود حاج آقا طاهر و... از آقا سید اسدالله دعوت می کنند که به جای مرحوم پدرشان ، امامت مسجد مصلی را لااقل در یک یا دونوبت از روز برعهده گیرند . ( البته حاج میرزا علی امامت جماعت نوبت صبح مسجد ملٌا اسماعیل را نیز ، چون میراثی از خاندان شریف که در چهار یا پنج نسل امامت آن مسجد را بر عده داشته اند حفظ کرده بوده اند که در آن موقعیت و با عدم حضور شیخ جواد ؛ روحانی دیگری خود را به آن محراب و منبر می رسانند ... ) .

بلافاصله آقا میرزا جواد با چند نفر از برادرانشان و تعدادی از بزرگان و سایر اهالی محل آقا سید اسدالله را به مسجد مصلٌی می برند و نه تنها جانشین حاج میرزا علی مینمایند بلکه چون حاج میرزا علی سردفتر ازدواج شماره 34 یزد هم بوده اند و آقا میرزا جواد جانشین ایشان شده بوده اند آقا سید اسدالله را نیز در انعقاد ازدواج ها ، بخصوص در آنچه که مربوط به اهالی محلٌه های مصلی ، سردوراه ، چهار منار ، پشت باغ و... می شده است شریک می دارند .

( ادامه دارد ) 

برچسب :
نوشته شده در پنج شنبه بیست و هفتم 2 1397 توسط agasyyidyahya | لينك ثابت | (0) نظر

X